Home



AGORA · THEATRE



View of the Playground looking West


As part of the overall Nathan Phillips Square Revitalization, key elements on the Square – such as the existing Playground – were relocated, rebuilt, or redesigned. The revitalized playground – used by both the City Hall Daycare and the public – carefully weaves new play equipment, play surfacing, and plenty of run-around space around the magnificent existing trees, to ensure the ongoing health of the trees. New plantings to the north and south provide better security screening for the playground, and a new fence-cum-bench (separating ages in the daycare groups) provides a place for younger and older kids to play together across the divide.



View of the playground from above

Overall view of the Playground from the Podium Green Roof Garden



View of the playground from above

View of the South end of the Playground from the Podium Green Roof Garden



View of the playground from above

View of the central area of the Playground from the Podium Green Roof Garden



View of boulder seating

Detail view of the boulders and the east bench



View of bench

Detail view of the eastern Curved Bench



View of the playground from above

View of the jumping mat and boulders from the Podium Green Roof Garden



< project page : view plans >



Project for Nathan Phillips Square Revitalization by:

PLANT Architect Inc. | Perkins + Will · Architects in Joint Venture

< project credits : the full competition team >