Home



Melbourne Avenue Residence




View of the rear of the garden

The shady backyard of a filmmaker and a designer in Parkdale was re-constructed as a courtyard with a limestone aggregate surface flanked by thick wood platforms for gathering, playing bocce and projecting films. The platforms of recycled lumber perform as decking and seating, The red-stained frame outlines the yellow twig dogwood behind, acts as a face-to-face love seat, and can be strung with a projection screen. A fabric canopy at the house (not yet built) will provide shade and protection from bird activity and litter falling from a large elm tree overhead. Dogwood hedges at the garden edges are solid green in summer, and become red and yellow monochromatic colour blocks in the winter.


< Before : View plan >



Winter view of rear of garden

View towards frame and yellow dogwood




View of the two decks

Recycled lumber platforms




Detail view of planter

Planter detail within platform



project credits >