Home



Lynwood Garden




The pool in the evening

This project is a whole-scale renewal of the garden environment for an existing kidney-shaped pool. The original garden space included an eclectic mix of materials, plants, and structures that crowded the pool, appearing messy and unkempt. As part of the redesign, the 50' × 77' yard was completely cleared, the pool was relined, and the surrounding area was remade with a two-level patio of dyed concrete and stone paving, corten steel edging, and a new deck and entry to the house complete with a BBQ area and custom seating.

The planted areas feature textured sweeps of green and white against the landscape, while the weathering steel edging rises in waves, the curves playing off the shape of the pool. Lighting is integrated throughout the space, concealed below the benches, in the weathering edging and through the planting areas as a way of highlighting the new and existing trees. The new fencing (which “fades” upwards) forms a crisp envelope for the garden and stands as a backdrop for the newly planted and preserved trees.


View plan >



View to the house

View to the house



View of the pool

View from the house



View of the tree planter edge

Weathering steel edges the raised planter



View of the new fence

The new fence backdrop



View of the seating area

Custom seating and two-level patio



View of the corner garden

The weathering steel waves



project credits >