Home



Westminster Residence




The Aerie at Night

The scope of this project included the replacement of an existing rear addition with a new two-storey addition, interior renovations, and a redesign of the garden. The exterior of the new addition is characterized by a mix of dark and light-stained cedar siding, detailed copper flashing, siding and scuppers, and bright orange accents at the entrance – a theme that is continued throughout the house. The new addition houses the main bathroom and an intimate deck at the second floor, a bright open sunroom and rear-entry homework area and pantry at the ground floor, and a cheerful mudroom at the basement level accessed by a bright and colourful open stairwell bathed in natural light.

The new addition connects the historic house with the garden, creating a tree house-like property with overlooking views – perfect for watching the kids playing in the yard.



< Before : Plans >




The Garden Door

The Garden Door with open stair beyond




View from the garden

The treehouse-like addition




View from the Kitchen to the garden

The homework desk and pantry




View of the main stair

The open stair to the garden




Detail of the main stair

Open stair recessed handrail (and hot wheels race track)




View of the Master Bathroom

Glass, mirror, and cabinetry wrap the bathroom like a panorama




View of the house from the garden

The Garden door at night



project credits >