Home



Sutton House




View of columns

This 560 sf addition nearly doubled the size of the original 785 sf Pan-Abode kit log house in the Eastern Townships of Quebec. without compromising the bulk of the house. The addition thinly wraps the house on two sides to create a dining nook, expansion of the living room for a TV area, and a “tower room” – a two-storey guest room with slanted hand-crafted stair which also fives internal access to a new basement craftsman workshop. The form of the addition continues the highly articulated existing roofline. Inside, structural columns were carved from the 6 × 8 cedar logs removed during the renovation.


< Before : View plans >




View down stairs

View of porch




View of Stairs

View of Tower Stair




View of Living Room

View of Living Room Addition




View from the Pond

View from the Pond



project credits >