Home



Brunswick Avenue Residence




Looking through the Kitchen to the Yard

This Annex house renovation was commissioned by a playwright/producer who desired a clean, light, modern space that would remain sympathetic to the charm of the existing turn-of-the-century architecture, without overexposure and a lack of privacy. The project includes a newly expanded third-floor attic, master bedroom and writing study, bathroom and bedroom renovations at the second floor, a new combined kitchen and dining room at the ground level, and rear façade renovations that connect the interior rooms to the outside patio, including extensive built-in millwork. The work was developed in three phases as the client’s family grew.


< Before : Plans >



View of the Breakfast Table

Looking at the Kitchen Breakfast Table




View of the notched cabinet

The notched cabinet at the Basement Stair




View of the Main Kitchen Counter

View of the main Kitchen counter from the Breakfast Table




View of the pantry

Looking back to the Pantry and Dining Room




View towards the garden door

Looking out to the Garden




View of the Kitchen door from the Garden

View from the Garden




View of the Master Bedroom

View of the Master Bedroom




The Study

View of the Study




View of the Second Floor Bathroom

View of the Second Floor Bathroom




View of the master bathroom

Shower and tub in the master bathroom




View of the master bathroom Vanity

View of the master bathroom




View of the Bed

View of the master bedroom




View from the Bed

Wood seat and deck access from the master bedroom




The Bedroom Door

View towards the house from the rooftop patio (in progress)




project credits >